Kansainvälinen nuorisofoorumi ”European Youth for Peace”
Kansainvälinen nuorisofoorumi ”European Youth for Peace”

Kansainvälinen nuorisofoorumi ”European Youth for Peace”

Kansainvälinen nuorisofoorumi ”European Youth for Peace” (jäljempänä foorumi) pidettiin 5.-9.11.2021 Bakussa (Azerbaidžan). Nuoret eurooppalaiset vaikutusvaltaiset nuorisojärjestöjen johtajat 21 maasta osallistuivat foorumiin. Foorumi pidettiin Azerbaidžanin tasavallan nuorisosäätiön (AGF) tuella, järjestäjänä oli Azerbaidžanin demokraattinen opiskelija- ja nuorisojärjestö (ADSAYO) ja yhteistyössä Azerbaidžanin tasavallan nuorisojärjestöjen kansallisen neuvoston (NAYORA) kanssa. .

Foorumin puitteissa Bakun kongressikeskus isännöi IYF:n ”European Youth for Peace” täysistunnon avajaisia, joihin osallistui 120 henkilöä, mukaan lukien hallituksen virkamiehiä, kansanedustajia, diplomaattikunnan edustajia sekä kansallisten kansalaisjärjestöjen johtajia ja media. Virallisen osan jälkeen foorumi jatkui paneelikeskustelulla aiheesta ”Nuorten ja nuorisojärjestöjen rooli rauhan saavuttamisessa Euroopassa”. 7-8. marraskuuta vierailemme täysin tuhoutuneessa Aghdamin kaupungissa ja Vuoristo-Karabahin vapautetuilla alueilla sekä Azerbaidžanin toiseksi suurimmassa kaupungissa – Ganja.

Foorumin tuloksena julistus hyväksyttiin kansainvälisen nuorisofoorumin ”European Youth for Peace” puolesta ja perustettiin myös foorumi ”European Youth Network for Sustainable Peace” yhteistyölle ja kumppanuudelle kestävän rauhan edistämiseksi nuoriso- ja nuorisojärjestöjen välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.