Kansainvälinen naistenpäivä: Naisten ja tyttöjen oikeudet. Kolme hyvää tapaa auttaa ukrainalaisia vastuullisesti
Kansainvälinen naistenpäivä: Naisten ja tyttöjen oikeudet. Kolme hyvää tapaa auttaa ukrainalaisia vastuullisesti

Kansainvälinen naistenpäivä: Naisten ja tyttöjen oikeudet. Kolme hyvää tapaa auttaa ukrainalaisia vastuullisesti

Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” YK:N IHMISOIKEUKSIEN JULISTUS, 1. ARTIKLA

Naisten oikeuksia tarkentavat ihmisoikeussopimukset

Nykyään yli 90 prosenttia (185 maata) YK:n jäsenvaltioista on liittynyt naisten oikeuksien sopimukseen

Tasa-arvo naisten tavoitteena

Ruuan ja tavaroiden lahjoittaminen

Voit auttaa ukrainalaisia lahjoittamalla ruokaa, hygieniatarvikkeita, huonekaluja, vaatteita tai muita käyttötavaroita. Lapsille voi lahjoittaa leluja, kirjoja ja harrastusvälineitä.

Asiakirjojen täyttäminen ja tulkkausapu

Erilaisten dokumenttien ja asiakirjojen täyttämisessä avustaminen on käytännöllinen tapa auttaa. Avunsaajalle suomalaiset asiakirjat voivat tuntua vaikeilta, ja joillekin riittää toiset silmät tarkistamaan, että dokumentti on asianmukaisesti täytetty.

Tulkkausapua voi tarjota niin englannin, venäjän kuin ukrainan kielellä. Suomessa tulkkia tarjotaan viranomaisasioinnissa, mutta oman tulkin mukana tuominen nopeuttaa palvelua ja on apuna arkisissakin tilanteissa aina kauppareissusta lääkärikäyntiin.

Keskusteluavun tarjoaminen

Keskusteluapua kaivataan nyt enemmän kuin koskaan. Keskusteluapu voi olla aivan arkisista asioista juttelua tai vaikeampien asioiden käsittelyä. Tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella. Mikäli sinulla on alan kokemusta, esim. psykologi, kannattaa tästä ehdottomasti mainita keskusteluapua tarjotessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.