EU:n korkean tason julkisiin keskusteluihin ”Kansalaisyhteiskunnan panokset EU:n integraatio- ja maahanmuuttopolitiikkassa”
EU:n korkean tason julkisiin keskusteluihin ”Kansalaisyhteiskunnan panokset EU:n integraatio- ja maahanmuuttopolitiikkassa”

EU:n korkean tason julkisiin keskusteluihin ”Kansalaisyhteiskunnan panokset EU:n integraatio- ja maahanmuuttopolitiikkassa”

Fimigrantin jäsenet osallistuivat EU:n korkean tason julkisiin keskusteluihin ”Kansalaisyhteiskunnan panokset EU:n integraatio- ja maahanmuuttopolitiikkassa” 13.-16.3.2022. Korkean tason julkiset keskustelut käytiin Brysselissä, Belgiassa.

EU:n korkean tason julkisiin keskusteluihin osallistui yli 85 osallistujaa – kansainvälisten instituutioiden, järjestöjen, ministeriöiden ja suurlähetystöjen edustajia 12 Euroopan maasta (Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Ruotsi, Belgia, Hollanti, Saksa, Portugali, Espanja, Kreikka ja Slovakia).


Suomen edustajiin kuuluivat Laura Maria Rajala, Fimigrant Ry; Saara Pellander ja Sari Vanhanen, Siirtolaisuusinstituutti; Anne Laitinen-Saunio, ELY-keskus; Anastasia Bakote ja Silvia Nordfors, Femina Ry; Emma Juvankoski, naisten oikeuksien juristi sekä verkossa useat edustajat.

Kolmen päivän sisällä käytiin korkean tason keskustelu aiheesta nuorten ja heikossa asemassa olevien ryhmien (siirtolaiset, vähemmistöt ja pakolaiset) kotouttamisesta osallistavamman ja kestävämmän yhteiskunnan varmistamiseksi, jotta voidaan tarkastella kysymyksiä, kuten väkivaltaisten ääriliikkeiden, rasismin ja muukalaisvihan torjunta sekä politiikan suunnittelua. EU:ssa kansalaisyhteiskunnan rooli yhteenkuuluvuuden – ja kotouttamispolitiikan, koulutuksen ja kulttuurienvälisen vuoropuhelun osalla.

Fimigrantin edustajat toivat tarvittavat tiedot ja taidot ja tutustuivat heidän kollegoihinsa sekä  kansainvälisen yhteistyön tuloksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.